• Dunstan Baby Language (DBL-methode)

  Leer uzelf en uw team communiceren met de baby!

  Wat is het?

  Wanneer ouders inzien dat huilen een primaire vorm van communicatie is, kunnen ze met aandacht en vertrouwen op hun baby reageren. Om de basisbehoeften van pasgeborenen te kunnen onderscheiden moet er enerzijds aandacht zijn voor de lichaamstaal (signalen) van de baby en anderzijds voor de huilpatronen van de baby.
  Door te kijken en luisteren naar hun baby kunnen ouders ontdekken wat hun baby nodig heeft.

   

  De DBL-methode is een methode (evidence based) die ouders aanleert om te luisteren naar de huilpatronen van de baby.

   

  De DBL-methode (Dunstan Baby Language) werd ontwikkeld door Priscilla Dunstan. Toen priscilla, die een absoluut gehoor heeft, voor het eerst moeder werd (1998) kwam ze er al snel achter dat haar baby met haar probeerde te communiceren door specifieke reflexmatige geluiden te maken in de voorfase van het echte huilen.

  Na verder Internationaal onderzoek met meer dan 1000 baby's bleken ook andere baby's waar dan ook ter wereld deze geluiden te maken. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby’s en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken, hun nationaliteit of hun etnische afkomst.

   

  Priscilla Dunstan kon vijf geluiden onderscheiden en vervolgens classificeren. Zo is er een gedefinieerd geluid voor honger, moe, ongemak, krampen en een vastzittend boertje.

  broken image

  Waarom deze opleiding volgen?

  Het herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor zowel de baby, de ouders alsook voor andere verzorgers:

  • Ouders krijgen het zelfvertrouwen in de zorg voor hun pasgeborene
  • De baby huilt minder en is sneller gerustgesteld wat een veilige hechting bevordert
  • Ouders voelen zich minder gestrest
  • Door een verminderde stress in het gezin ervaren ouders een betere onderlinge relatie
  • Moeders ervaren betere voedingsresultaten 
  • Grotere vaderlijke betrokkenheid in de zorg voor de baby 
  • De DBL-methode sluit goed aan bij de huidige gebruiken en technieken in de zorg voor pasgeborenen en heeft ook voor risicogezinnen grote preventieve mogelijkheden.

  Voordeel als professional?

  Professionals die getraind zijn in de DBL-methode kunnen de geluiden leren herkennen en daardoor sneller de behoeften van baby's ontdekken. Een absolute meerwaarden wanneer u dagelijks in contact komt met baby's.

  Prijs?

  Vraag uw offerte

  Mail: info@child-care-academy.org